ترفندهای موفقیت کارآفرین منفرد

سولوپرنور بودن - نوعی کارآفرین، قسمت 2

ترفندهای موفقیت کارآفرین منفرد

سولوپرنور بودن 

در مقاله قبلی در مورد سولوپرنور بودن صحبت کردیم. فردی که به تنهایی کارآفرینی (Entrepreneurship) می کند، کسب و کار را مدیریت می کند و تمایلی به زیاد کردن نیروی کار و کارمندانش ندارد. در این مقاله به ترفندهای دیگری می پردازیم که سبب موفقیت یا در واقع دوام آوردن یک سولوپرنور در دنیای رقابتی کسب و کار می شود.

4- به برنامه داشتن عادت کنید.

از آنجایی که وقت یک سولوپرنور کاملا در اختیار خودش و منعطف است، و قرار نیست بابت ساعاتی که کار می کند یا نمی کند به کسی جواب پس بدهد، ممکن است براحتی در تله "بعدا انجام می دهم" بیفتد. او بخوبی می داند که قرار است چه کارهایی را انجام دهد تا به موفقیت مد نظر خود برسد، اما عجله ای در انجام آن نمی بیند و نتیجتا ممکن است کارهایش را به تعویق بیندازد یا برای آنها برنامه ریزی نکند.

اما درواقع یکی از ویژگی های موفق شدن در وادی کارافرینی انفرادی، "خود نظم دهی" است.

سولوپرنور باید قابلیت مدیریت زمان و نظم خودش را داشته باشد. باید برای خودش، مدیر، ناظم، و مجری باشد.

دقیقا شبیه این است که تمامی اعضای یک شرکت درون یک فرد قرار دارند.

اگر کارمند وجودش، بخواهد از زیر کار در برود و آن را به تعویق بیندازد، بلافاصله سرپرست وجودش باید دست به کار شود و او را به کار وادار کند. این وادار کردن، میتواند با محبت، با جملات انگیزشی و الهام بخش رخ دهد یا با مکانیسم های مثل تنبیه و تشویق! فرهنگ شرکت مینیاتوری و فشرده شده درون یک سولوپرنور، می تواند منحصر به فرد خود او بوده و با دیگر افراد متفاوت باشد. مهم نیست.

ترفند کارافرینی تک نفره

مهم اینست که کارمند و ناظم و مدیر، از پس یکدیگر برآیند، مشارکتی یکپارچه داشته باشند و هر کدامشان باعث حرکت دیگری شوند. بنابراین لازم است طبق برنامه ای که در نظر دارد جلو رود و از امتیاز زمان منعطفی که در اختیار دارد برای هیچ کاری نکردن، تعویق انداختن و تنبلی کردن سوء استفاده نکند.

لازم به ذکر است، متعهد ماندن به برنامه از قبل پیش بینی شده طبق زمان دقیق، بهیچ عنوان برای افرادی که بیماری مزمن دارند، در زمان بحرانی زندگی به سر می برند، به تازگی تغییری در زندگیشان رخ داده است (مانند تولد فرزند، ازدواج، مهاجرت..)، با بیماری ها و اختلالات احساسی و ذهنی کلنجار می روند، و افراد نورودایورجنت، توصیه نمی شود. چرا که ثمره اش، چیزی جز استرس و فرسودگی سریع شغلی نخواهد بود.

اگر جزو این دوستان هستید، شما را به گذارندن دوره "ذهنیت مدیریت موفق کسب و کار با وجود بیماری مزمن" دعوت می کنم.

 

5- بر روی رشد فردی خودتان سرمایه گذاری کنید.

رشد فردی از آن عباراتیست که آنقدر مورد سو استفاده قرار گرفته، که معنی خود را از دست داده و تبدیل به کلیشه شده است. اما ناچارا در این قسمت مجبورم از آن استفاده کنم. داستان اینجاست که هر کسب و کاری باید بر روی منابع اولیه خود سرمایه گذاری کند و ابزار و ملزومات اولیه را تهیه کند. هزینه کند و منابعی که در اختیار دارد را گسترش دهد.

در نظر داشته باشید که منبع، ابزار و لازمه اصلی کلیت کسب و کار یک سولوپرنور، خود شخص سولوپرنور است.

بنابراین باید خودش را بعنوان سرمایه و منبع اصلی یک کسب و کار بداند. بر روی خودش سرمایه گذاری کند، خودش را رشد دهد و دانشش را گسترش بخشد! تمام تمرکز کسب و کار تکنفره، بر روی یک شخص است. ولی یک شخص، یک ویژگی ثابت نیست. از ویژگی های شخصیتی گرفته، تا روش های خودمراقبتی اش، تا دانش تخصصی و حرفه ای اش باید در یک راستا با هم رشد کنند و روز به روز بهتر از قبل شوند. حتی زمانی که یک سولوپرنور برای پخت یک وعده غذای سالم و مقوی مصرف می کند نیز بعنوان راهی برای توسعه کسب و کارش در نظر گرفته می شود. چرا که جدای از ضرورت خود مراقبتی هر فرد، یک سولوپرنور در حال سرمایه گذاری بر مهم ترین منبع کسب و کارش یعنی خودش نیز هست.

 

6- به مرتب ماندن اهمیت دهید.

اغلب کارآفرین ها چه از نوع کارآفرین انفرادی، چه کارآفرین مخترع و کارخانه دار، به دلیل ذهن خلاق، کلی گرا، متمرکز بر اجرایی که دارند، قسمت مرتب کردن و مرتب نگه داشتن امور را به فراموشی می سپارند. در یک شرکت متعارف، کارآفرین، کار خود را انجام می دهد و به سراغ یک کار دیگر می رود. در این میان، مسئول دفتر، منشی یا مسئول کارهای اداری و دفتری، آنچه کارآفرین ریخته و رفته را جمع می کند، مرتب می کند، دسته بندی میکند، بک آپ می گیرد و نهایتا بایگانی می کند.یک سولوپرنور باید خود را به مرتب کردن عادت دهد. یکی از اعضای شرکت مینیاتوری درون او، مسئول کارهای دفتری و اداریست. بعد از انجام هر کاری، چه خوشش بیاید چه خوشش نیاید باید خودش را مجبور کند که مستندات، فایل ها و محیط کاری خود را مرتب نگه دارد.

وگرنه دیر یا زود تمام وقت با ارزشی که میتواند صرف خلق و مدیریت کسب و کار و درآمدزایی اش شود را در جستجوی فایلها و مدارک گم شده اش هدر خواهد داد. گاها حتی ممکن است این نامرتبی ها منجر به ضررهای گزافی شوند که کسب و کار را به مخاطره بیندازد.

مسیر کارافرینی انفرادی

7- صبور باشید

ترفند نهایی که علاقمندم با شما در میان بگذارم اینست که صبور باشید. به خودتان زمان بدهید. زمان برای روی دور افتادن کسب و کارتان، برای خلق آنچه دوست دارید بعنوان محصول یا خدمت ارائه کنید، برای رشد خودتان و همینطور برای یادگرفتن بهترین مسیر و مناسب ترین فرآیندی که برای شخص شما، موفقیت ایجاد کند...

 

اگر در ابتدای راه سولوپرنور شدن هستید، سفر خوشی را در مسیر سولوپرنور بودن برایتان آرزو می کنم. اگر در این فیلد به یک کارشناس تجربی تبدیل شدید، لطفا دانش خود را با ما نیز تقسیم کنید :) خوب باشید

شاداکوشا 09201239987

View User Profile for shadakousha
استفاده از مطالب "با ذکر منبع و لینک دهی به این سایت" مجاز است. (درغیر اینصورت غیرقانونی و جرم محسوب می شود)

توضیحات

مهدیه
View User Profile for مهدیه
یکشنبه 20 آذر 1401, 13:43:29

بسیار عالی.موفق باشید

جلیلی
View User Profile for جلیلی
ﺳﻪشنبه 27 دی 1401, 09:11:57
صبور نباشیم چکار کنیم‌. دیگه خسته شدم از عوض کردن کار. دیگه اینی که راه انداختمو باید به نتیجه برسونم.
ﺳﻪشنبه 27 دی 1401, 20:42:36
😄 میفهمم دقیقا جلیلی جان
زیورآلات دست ساز
View User Profile for زیورآلات دست ساز
دوشنبه 17 ارديبهشت 1403, 19:02:00

"اگه دیدی ساعتهاست دارم با خودم حرف می زنم، مزاحمم نشو. جلسه اعضای شرکته"

حرف مدیرای کسب و کارهای تکنفره laugh

پنجشنبه 20 ارديبهشت 1403, 09:21:42

دقیقا :))) عالی بود